Jdi na obsah Jdi na menu
 


Reportáže 2008

Drnovice 4.5.2008

Tak nám to opět začalo a to soutěží na hřišti v Drnovicích. Soutěž byla tradičně velmi dobře zajištěná ceny pěkné a tentokrát vyšlo i počasí. Naše družstvo  „A“ šlo v nové sestavě a čas 20, 13 na začátek sezony a nové složení není špatný. Družstvo  „B“ s novým proudařem dalo čas 24,02 což na proudaře, který začíná a není špatné, Zvítězili Vrbětice s časem 18,41. Z okresních družstev se dařilo Topolanům které se připsali plný počet bodů v letošním roce. V kategorii žen zvítězili děvčata z Vítonic druhé skončila děvčata z Dražovic.

 

Hostěrádky-Rešov 10.5.2008

            Liga nám pokračuje druhou soutěží a to na trávě v Hostěrádkách, kde tradičné fouká jako na větrné hůrce. Soutěž dobře zajištěná  ceny pěkné.  Tak v Hostěrádkách se nám opět nedařilo po loňském NP se i letos podařilo  „A“ opět udělat NP tentokrát za nesportovní chování  proudaře  ale ze svědků, kteří byli u nástřikové čáry žádné ostré slovo nepadlo no nevadí jedeme dál. Béčko  časem 21.11 dělá vyrovnané časy  a bude se zlepšovat hlavně nekazit. Zde se podařil Drnovicím pěkný útok a ačko zvítězilo časem 18,65. V kategorii žen si pohár odvezla děvčata z Dražovic.

 

Šaratice 17.5.2008

            Liga nám pokračuje druhou soutěží a to na trávě v Hostěrádkách, kde tradičné fouká jako na větrné hůrce. Soutěž dobře zajištěná  ceny pěkné.  Tak v Hostěrádkách se nám opět nedařilo po loňském NP se i letos podařilo  „A“ opět udělat NP tentokrát za nesportovní chování  proudaře  ale ze svědků, kteří byli u nástřikové čáry žádné ostré slovo nepadlo no nevadí jedeme dál. Béčko  časem 21.11 dělá vyrovnané časy  a bude se zlepšovat hlavně nekazit. Zde se podařil Drnovicím pěkný útok a ačko zvítězilo časem 18,65. V kategorii žen si pohár odvezla děvčata z Dražovic.

 

Radslavice 7.6.2008

            Soutěž v Radslavicích nás přivítala pěkným výhledem do kraje a měkkým mechovým trávníkem fotbalového hřiště. Do Radslavic  jsme přijeli obhajovat putovní pohár ale na konec  bylo vše jinak. Po chybě strojníka  byl výsledný čas družstva „A“  20,42 což stačilo na 4 místo. Naše družstvo „B“  dosáhlo času 21,82 opět ustálený čas.Putovní pohár si odvezlo  družstvo z Drnovic “ A“ a upevnilo si vedení v lize.  V kategorii žen si pohár odvezla děvčata z Dražovic. Soutěž poctil návštěvou i senátor  ing. Ivo Bárek, který všem děvčatům rozdal růže. No už by to chtělo dát pořádný čas ať se zvedne motivace našim družstvům je na to ale chybí trocha toho pověstného štěstí. Tak nashle v Hošticích Herolticích.

 

Šarovy 8.6. 2008

            Po nevydařeném pokusu v Radslavicách  jsem zavítali na soutěž do Šarov. No a v Šarovech jsme  černý víkend dorazili a pěkně rozběhnutý útok ukončil pád koše do nádrže z vodou. Tak jsme si to snad už všechno smolné vybrali a snad se začne dařit.

 

Hoštice-Heroltice 14.6.2008

 

Areál v Hošticích nás přivítal pěkným prostředím a pěknými cenami.  Na začátku soutěže se družstvům moc nedařilo a hodně se kazilo na koši. Vedení v soutěži se ujalo družstvo Drnovice  „A“ časem 19,36. Naše družstvo dosáhlo času 18,71. Nejrychleji sestříknutý terč s časem 18,04 měl pravý proudař  družstva Tučapy „A“ Martin Hráček. Zdá se ,že  začíná dařit. Pěkný čas předvedli Drnovice „A“  - 19,36, dále překvapily muži z Dražovic s časem 21,94. Naše družstvo  „B“s časem  21,95 získalo  páté místo. Na vedoucí Drnovice ztrácíme 7bodů a družstvo „B“ je na 6 místě s 32 body. V kategorii žen prolomily smůlu děvčata z Ivanovic na Hané s časem  19,9 a zvítězila. Druhé místo získala děvčata z Kobeřic a třetí příčka patřila Drnovicím.

 

Habrovany 21.6.2008

            V Habrovanech se soutěž tradičně koná na travnatém hřišti nad zámkem a tak tomu bylo i letos. Do parného  slunečného odpoledne se sjelo celkem  21 družstev mužů a 10 družstev žen. Soutěž byla dobře zajištěna ceny pěkné. Nejlépe se dařilo Drnovicím a to družstvu „A“ které s časem 19,13 zvítězilo, druhá příčka patřila Topolanům s časem 19,42

třetí místo  získali Jabloňany „B“. Další příčky obsadili Hodějice, Drnovce „C“ a „B“..

            Pro nás je sezona tak trochu prokletá hodně se chybuje a tak jsme si po chybě na savicích  odvezli 13. místo a to družstvo „A“ a družstvo „B“ kde se též  nezadařilo na koši si z Habrovan  odvezlo 11. místo.

V kategorii žen pěkný útok předvedla děvčata z Ivanovic na Hané a to družstvo „B“ a s časem 19,44 zvítězilo. Druhá příčka patřila Drnovicím „B“ a třetí Dražovicím.

 

Hlubočany 28.6.2008

            Do Hlubočan na náves se do   dusného odpoledne sjelo celkem 24 družstev mužů a 11 družstev žen. Hlubočany měli opět perfektně  zvládnuté zázemí soutěže, pěkné ceny a tradiční tombolu na závěr. První na start šli domácí ale nebyli úspěšní a pokus skončili s neplatným pokusem. V kategorii mužů opět excelovali Drnovice  „A“, kterým se letos daří a s časem 18,55 zvítězili. Druhá příčka patřila družstvu z  Habrovan s časem 19,64, a třetí místo  Drnovice „B“  s časem 19,77. U nás opět pokračovalo trápení a po suku na hadici „C“ byl výsledný čas 20,29 což pro družstvo „A“ znamenalo 6 místo a družstvo  „B“ po chybě na koši dalo čas 24,18, který stačil na 15. místo. 

V kategorii žen první dvě příčky patřili družstvům z Ivanovic na Hané a to áčku s časem 19,68 první místo, béčku s časem 20,35 druhá příčka a třetí místo si odvezla děvčata z Drnovic.

 

Kučerov 5.7.2008

            Do Kučerova jsme přijeli s cílem prolomit smůlu v letošní sezoně ale vše bylo opět jinak něž by jsme si představovali.  Kučerov se vyznačuje travnatou drahou z kopce, kde se dají dát pěkné časy a tak své  síly přijelo změřit 21 družstev  mužů a 9 družstev žen. Občerstvení dobré ceny rovněž dobré a tak jsme se vydali do  klání.

Domácí šli jako první a časem 19,72 zahájili. Tento čas  stačil na páté místo.Naše družstvo „A“ opět chybovalo a po chybě na savicích se přidala chyba na rozdělovači a byl z toho čas 26,60 no když to nejde tak to zkrátka nejde. Nemůžeme se zbavit  školáckých chyb. Družstvo „B“  šlo na jistotu ale prostřik na  levém proudu znamenal čas 20,81 a celkové 10 místo.  První místo patřilo opět Drnovicím  „A“ s časem 18,77, druhá příčka patřila po pěkném útoku Topolanům s časem 18,79, třetí příčku obsadili Drnovice „C“ a čtvrté místo Myslejovice.V kategorii žen první místo získala děvčata z Dražovic časem 19,24, druhá příčka patřila Drnovicím s časem 20,93 a třetí místo putovalo do Hodějic s časem 22,25.  Kučerov je dobojován tak nashledanou v Topolanech

 

Topolany 12.7.2008

                Do letního odpoledne na hřiště do Topolan přijelo představit a změřit své síly celkem 23 družstev mužů a 10 družstev žen. Občerstvení bylo zajištěno v areálu soutěže a ceny byly na velmi dobré úrovni. Na poradě velitelů bylo sděleno, že trať je o 2m kratší a kratší byl i náběh k základně a proto se dali očekávat dobré časy.

            Jako první se představili domácí, kteří zde prolomili smůlu z loňska a s časem 19,50 se ujali vedení.  Tento čas na konec stačil na 6. Místo. Padalo zde hodně  devatenáctek a tak pořadí bylo hodně nabité, překvapil Kučerov s pěkným časem 19,45, Hoštice Heroltice  19,31, Ivanovice na Hané 19,04. Zvítězili Jabloňany s časem 18,46.

Našemu družstvu „A“ se po váhačce na hadicích „B“ udělal suk na dopravním vedení a čas 19,66 stačil na 9. Místo, družstvu „B“ se dařilo o něco lépe s časem 19,65 získalo 8. Místo. Letos tu smůlu už asi neprolomíme, když to zkrátka nejde tak to nejde

            V kategorii žen zvítězila děvčata z Ivanovic na Hané časem 19,60, těsně za nimi skončili děvčata z Dražovice a třetí příčka patřila Hodějicím.

 

Velešovice 19.7.2008

            Do Velešovic na asfaltovou trať přijelo celkem 30 družstev mužů a 9 družstev žen. A protože se jedná o asfaltový povrch první na start šla kategorie žen. Protože se zde ve Velešovicích trať zvedá mírně do kopce nedá se zde spěchat z vodou a proto je tato dráha hodně záludná.

            V kategorii žen se na prvním místě umístnilo družstvo z Dražovic s časem 21,2 a to družstvo „B“, druhá příčka patřila Dražovicím „A“ s časem 23,99 a třetí místo získalo družstvo z Kobeřic časem 24,15.

            V kategorii mužů zvítězilo družstvo  ze Starého Lískovce sport s časem 19,07, , druhé skončili Drnovice „A“ s časem 19,75, kterým se letos v lize daří, na 3 místě překvapili Dražovice s časem 19,85 a 4 místo patřilo Topolanům.  Další pěkné útoky předvedli Habrovany, Hostěrádky-Rešov, Hoštice Heroltice. Naše družstvo „A“ šlo v náhradní sestavě, jsou dovolené a prostřik na terči, kde se proti slunci  udělal pověstný deštník  znamenal  čas 23,93 a stačil na 15. Místo. Družstvo „B“ po chybě na středu savic dosáhlo času 28,85 a to znamenalo 21. Místo. No nejde to. Občerstvení měli pořadatelé zvládnuté dobře a ceny dobré. Na závěr se představili družstva mladých hasičů místního sboru. Ceny předávala paní starostka z  Velešovic a náměstek hejtmana jihomoravského kraje.

 

Tučapy-UH 20.7.2008

Tak jako každý tak i letos jsme se vydali do naší družební vesnice a to do Tučap na okrese UH. Na soutěž nás doprovázeli i fanoušci, kteří za námi přijeli autobusem, který zajistil pan Jelínek Tomáš, kterému tímto děkujeme. V Tučapech se soutěží v pěkném areálu fotbalového hřiště s travnatým a tvrdým povrchem s vybetonovanou plochou pod základnou.

            Zde se soutěže zúčastnilo celkem 15 družstev mužů a 9 družstev žen,mezi kterými nechyběla děvčata z Dražovic. Zde se nám dařilo  a docílený čas 18,67 stačil však pouze na 4 místo. Družstvo „B“ s časem 20,26 získalo 6. Místo. Zde bych chtěl poděkovat klukům z Drnovic, kteří s námi jeli doplnili členy, kteří jsou na dovolené tak ještě jednou díky. Pěkné útoky předvedli borci z Vések, kteří s časem 17,02 zvítězili, druhá příčka patřila družstvu z Mistřic s časedm 17,75 a třetí místo získalo družstvo z Kněžpole s časem 18,14.

            V kategorii žen na start jako první děvčata z Dražovic a dali čas 18,83 kterým nasadili laťku hodně vysoko a který již nebyl překonán. Druhá skončila děvčata z Částkova s časem 21,41 a třetí příčka patřila děvčatům z Kunovic s časem 21,46.

 

 

            Soutěž se nám líbila do Tučap jezdíme rádi. V přestávce předvedli divadelní vystoupení místní děvčata, která nastudovala  ukázku z baletu Labutí jezero. Na závěr se konali tradiční soutěže mezi družstvy z Tučap.

 

Dražovice 26.7.2008

            Do slunečného počasí se do Dražovic na náves sjelo celkem 23 družstev mužů a 12 družstev žen. Soutěž navštívil i senátor ing. Ivo Bárek a náměstek hejtmana jihomoravského kraje ing Václav Horák, který přivezl dva poháry pro nejlepší družstva. Občerstvení na soutěži bylo na dobré úrovni a ceny pěkné.

Protože  se zde běhá na asfaltu tak jako první na start nastoupila družstva žen a jako první domácí ženy, které zakončili svoje vystoupení časem 20,97 který stačil na 2. Místo.. V této kategorii zvítězila děvčata z Ivanovic „B“ s pěkným časem 19,73, Třetí příčka patřila Dražovicím „B“ s časem 21,1, čtvrté místo získala děvčata z Drnovic s časem 21,25.

            V kategorii mužů se dal očekávat souboj o přední místa a také tomu tak bylo. Naše družstvo „A“ kterému se lepí smůla na paty a chybí trochu štěstí se týden před soutěží věnovalo přípravě základny, aby nedocházelo k zamotání hadic dopravního vedení  a zdá se, že se  problém podařilo vyřešit. Toto naše družstvo nastoupilo hned po domácích a docílilo času 18,92 a ujalo se vedení, trochu jsme trnuli jaký čas dají Drnovice A , které  s časem 19,66 získali 2. Místo, třetí příčka patřila Drnovicím „C“  s časem 19,75 a 4 místo opět Drnovice a“B“ s časem 20,1. Pěkné pokusy předvedli družstva Hoštic Heroltic, Šaratic a Myslejovic.Smůla provázela družstva z Ivanovic, kterým se rozpojil rozdělovač, ale nedařilo se Topolanům a   Habrovanům. No ne vždy je vše podle představ. I našemu béčku se nedařilo a zaváhání proudaře na základně mělo za následek nezapojení proudnice na konci a s tím i spojený čas 37,55. Za týden se setkáme v Hodějicích, kde obhajujeme putovní pohár tak uvidíme jak se bude dařit.

 

Hodějice 2.8. 2008

            Do Hodějic na náves se do sobotního odpoledne sjelo celkem 23 družstev mužů a 10 družstev žen. Zde v Hodějicích je asfaltová rychlá trať a tak jako první na start dle pravidel šla družstva děvčat. Jako první se představilo družstvo domácích kteří nasadili čas 20,14, který družstvu přinesl třetí místo. V této kategorii zvítězila děvčata z Dražovic a to s časem 19,72, druhá příčka patřila děvčatům z Ivanovic na Hané s časem 19,92.

            V kategorii mužů jsme obhajovali putovní pohár z loňského roku naše družstvo „A“ dalo čas 18,75, který nakonerc stačil na 3. Místo. Putovní pohár si odvezlo družstvo z Mistřic s časem 18,13, druhá příčka patřila družstvu z Dětkovic okres PV s časem 18,33.  . Naše družstvo „B“ skončilo s časem 19,40 na sedmém místě. Rychlá trať přinesla sedm devatenáctek a proto byla soutěž  hodně vyrovnaná druhá po Topolanech kde také padlo hodně devatenáctek. Pěkné útoky předvedli Myslejovice, Topolany, Dražovice, Drnovice „A“ i „B“, Starý Lískovec sport. Pořadatelé se snažili ceny byli pěkné a tak jsme spokojeně odjeli domů, i když bez putovního poháru. Teď nás čeká krátká pauza a 16. Srpna soutěž v Myslejovicích.

 

Myslejovice 16.8.2008

 

            Soutěž v Myslejovicích je pro pořadatele v pořadí druhá ale pro nás vlastně první na okrese Prostějov.  Sobotní odpoledne  nás v Myslejovicích přivítalo zamračenou oblohou, mrholením. Nutno říct, že počasí pokazilo pořadatelům plány a přidalo jim hodně práce, když jim větr strhl stany, které si v pátek připravili a déšť zkomplikoval příjezdovou cestu na soutěž. Domácí se i přes tento nešvar počasí se vzniklou situací dobře vyrovnali a zabezpečili soutěž ke spokojenosti nás všech.

            I přes nepřízeň počasí do Myslojovic přijelo 21 družstev mužů a 9 družstev žen. Do Myslejovic jsme přijeli s velkými plány ale vypadená závlačka od táhla kohoutu vývěvy, který se pootevřel a pustil vodu do výfuku udělal konec plánům a čas 20,49  stačil na 6. Místo. Družstvo „B“ se soutěže nezúčastnilo kluci byli na čundru. V kategorii mužů zvítězilo družstvo Jabloňany „A“ s časem 19,69, pěkný útok se podařil Topolanům s časem 19 89, který jim  přinesl druhé místo před Jabloňany „B“, které měli stejný čas ale horší čas na druhém terči proto  třetí příčka patřila Jabloňanům „B“ s časem 19,89, 4. Místo patřilo Drnovicím „A“ , 5místo Drnovicím „C“.

            V kategorii žen zvítězila děvčata z Ivanovic na Hané „A“ s časem 20,47, druhá příčka patřila děvčatům z Ivanovic ale družstvu „B“ třetí příčku získali děvčata z Dražovic, která si čas zaběhla na okresním kole, protože v den konání soutěže v Myslejovicích probíhala krajská soutěž v požárním sportu ve Znojmě, kde reprezentovali náš okres. Čtvrté místo so odvezla děvčata z Drnovic „B“ s časem 22,32. Ostatní družstva předvedla své standartní výkony. Pořadatelé dobře zajistili občerstvení rovněž ceny byly na dobré úrovni. Nyní bude opět přestávka a tak nashledanou u nás v Tučapech 30. Srpna

 

Stalo se v měsících srpnu až prosinec 2008

Po soutěži v Myslejovicích jsme opravili vypadené táhlo vývěvy a připravovali se na noční soutěž v Šaraticích. Ve čtvrtek těsně před soutěží jsme při tréninku zjistili, že je vadné těsně pod hlavou a tak jsme celou sobotu pracovali na jeho výměně.  Oprava se podařila a družstvo  „A“ na noční  soutěži zvítězilo.

            Závěr srpna patřil tradičně naší soutěži, která se vydařila a ceny byly díky sponzorům dobré. Zde patří poděkování všem, kteří se přípravě a zajištění soutěže podíleli a poděkování všem sponzorům za poskytnuté dary. Soutěž navštívil náměstek hejtmana Jihomoravského kraje ing. Václav Horák. Zde zvítězilo naše družstvo „A“ se svým nejlepším časem sezony 18,15. Soutěž navštívilo  družstvo z družební vesnice Tučapy UH, ze které si děvčata připravily tradiční kulturní vložku v podobě  kankánu.

            Tradiční závěr sezony patřil soutěži v Ivanovicích na Hané, kde jsem nebyl přítomen ale u našich družstev se dost chybovalo ale na celkovém pořadí ligy se již nic nezměnilo tak nám patří 2. Místo pro družstvo „A“ a 10. Místo pro družstvo „B“

            13. září proběhly v naší obci oslavy první zmínky o obci Tučapy a to 650.let a svěcení obecního praporu. S organizací pomohli i naši členové sboru. Oslav se zúčastnil senátor  ing. Ivo Bárek  a náměstek hejtmana Jihomoravského kraje ing. Václav Horák. U této příležitosti byly vydány pamětní pohlednice a odznaky, které je možno si zakoupit  a pořízeny fotografie na CD a DVD záznam. Tyto disky si je možno opět na objednání zajisti na Obecním úřadě. Oslavy se vydařily a byla zakončeny v hostinci hodovou zábavou v režii SK Apolla Tučapy.

            Poslední soutěž byla noční v Hostěrádkách Rešově o putovní sochu sv. Floriána. Zde jsme se umístnili na 2. Místě a tím v tomto roce soutěže skončili.