Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tučapy 25.8.2012

Tučapy 25.8.2012

 V sobotu 25.8. 2012 se uskutečnil již XI. ročník soutěže O pohár starosty obce Tučapy a O pohár starosty SDH.

 

Náročné přípravy začaly už ve čtvrtek po posledním tréninku před soutěží. Kluci zodpovědně trénovali i přes to, že natrénováno mají do zásoby a umí to. Během pátku se na prostorné, nám velice známé půdě, začala rýsovat závodní dráha, vyrostl párty stan a celý areál působil klidně a mírumilovně. K večeru nás začal zneklidňovat vítr a my trošku malovali čerta na zeď. Déšť a bouřka opravdu přišli. Naštěstí to nemělo žádné následky. Nad ránem se počasí umoudřilo a v časných ranních hodinách jsme se začali scházet u hasičky a na hřišti. Čekalo nás ještě hodně práce.

 

Přípravy jsme zvládli dobře a hlavně včas. První družstva se začala sjíždět dost brzo, už kolem půl dvanácté. Celkem se soutěže zúčastnilo 28 družstev mužů, 13 družstev žen a 5 družstev veteránů, což je velice slušná účast. Mezi zúčastněnými družstvy se objevili i tací jako Ostrov u Machochy, Mělčany, Kuřim… Samozřejmě u nás byla největší koncentrace tučapských družstev. Napočítali jsme celkem čtvery různé Tučapy, a to Tučapy u Kroměříže, Tučapy u  Soběslavi, Tučapy u Uherského Hradiště a Tučapy … no ty naše J. Podpořit všechny zúčastněné týmy přijel i senátor Ing. Ivo Bárek.

 

Soutěžilo se ve čtyřech kategoriích. V kategorii muži zvítězilo družstvo z Kuřimi s časem 18.52s, druhé Topolany 18.54s, třetí Dětkovice(VY) 18,82s. Na domácí áčko zbyla bramborová medaile za čtvrté místo,kdy se po slibně rozběhnutém útoku a prvním sraženém terči 17,90s nakonec zastavila časomíra na 19,02s. Béčko skončilo sedmé s časem 19,39s. V kategorii ženy zvítězily téměř domácí ženy, a to ženy z Dražovic s časem 18.82s (a pak, že se na domácí půdě nevyhrává), druhé Ivanovice na Hané 19,16s a třetí Kobeřice u Brna 19,28s. Vítězství v lize si už nyní dvě kola před koncem VC zajistily holky z Hodějic díky 5.místu a zisku 13 bodů. “Gratulujeme“. Mezi veterány, kteří soutěží na 2B, se objevilo pět družstev a zlatý pohár si doma nechali letos ještě neporažení místní tučapští borci. Časomíra se zastavila v čase 18,01s. Poslední kategorií byl rozstřel na 2B o nejlepší Tučapy. Tučapy (TA) nás překvapili zpomalenou verzí útoku – konečně jsme viděli, jak se všechno zapojuje a jak se co dělá.J. Zvítězili opět naše Tučapy(VY) s časem 16,20s.

 

Přibližně v 18.00 proběhl nástup, předání cen, fotografování nejen vítězů a závěrečné slovo starosty.

Osvědčila se i nová - obálková forma tomboly, která byla opět bohatá. Nezdržovala, ale přesto si mnoho šťastlivců přišlo na své.

 

Celý den velice rychle uběhl a následovalo částečné odklízení přebytečných věcí a příprava na noční diskotéku. Během těchto pozdních hodin se událo mnoho…. nu však to znáte. Nemyslím si, že by průběh večera a nočních hodin potřeboval komentář J Možná jen tolik, že se mnozí dostali domů až za svítání. Kdo se zúčastnil ví, kdo se nemohl zúčastnit si domyslí. Děkujeme za výborné písničky od skvělého DJ, bez nichž by to nešlo.

 

Na druhý den ráno jsme připravili našim tučapským kamarádům, kteří nocovali ve stanovém městečku na hřišti lehkou snídani ve formě pivních salámů, klobásků a tlačenky, samozřejmě s kouskem pečiva. Jiní si na snídani dali pivo J Po nočním dešti a větru se ze stánků vytvořila jezírka a myslím, že na příští rok budeme potřebovat zásobu nových stánků. Okolí hřiště jasně ukazovalo, co se na after soutěžní párty dělo. Zbytky důkazů jsme zklidili a všichni jsme se vydali přes Tučapy do restaurace U Zlaté rybky na slíbenou česnečku, řízek a salát.

 

Co říci na závěr? Opět vydařená akce. Poděkování patří všem,kteří jakýmkoliv způsobem přiložili ruku k dílu, nebo se zúčastnili soutěže. Dále samozřejmě sponzorům, bez kterých by se soutěž ani tombola neobešla a také našim družstvům za reprezentaci.

 

                                         Michaela Brandýsová “alias“ Mišugela