Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vrbětice 19.8.2012 - Extraliga ČR

Vrbětice – extraliga 19.8.2012

Týden před domácí soutěží se pánové z Tučap rozhodli, že pojedou vyzkoušet svůj um na extraligovou soutěž do Vrbětic a samozřejmě ukázat, jak se běhá na vyškovsku. Letošní výsledky se blíží extraligovým časům, např. kluci předvedli krásný čas v Radslavicích – 17.88 a svůj zatím rekordní čas 17.82 v Tučapech u Uh.Hradiště.

Na cestu jsme se vydali v 7.30 naším novým dopravním prostředkem Ford Transit. Po cestě jsme vyzkoušeli perfektně fungující klimatizaci. Ano, někteří se po cestě přioblékali, ale byli i tací, kteří vzduch, který měl ochlazovat, na svém těle nepocítili. Pod buchlovskými kopci jsme tradičně  přibrzdili na benzínové stanici na nějakou tu dobrůtku v různých podobách a dál pokračovali v cestě. 

 

Do rozlehlého areálu, kde bylo již vše připraveno pro slavnostní nástup a odstartování prvního družstva mužů, jsme dorazili včas. Po zabrání vhodného pozorovacího místa blízko občerstvení se členové závodního týmu odebrali na nástup. Soutěže se zúčastnil jen jeden tým ve složení: koš – Radek Škůrek, spoj – Miloslav Brandýs, stroj – Jaroslav Hála, béčka – Jiří Babyrád, rozdělovač – Pepa Babyrád, pravý proud – Martin Glatz, levý proud – Martin Hráček.

 

Na startovní čáru se mužstvo postavilo kolem druhé hodiny, v pořadí 43. Útok vypadal velice slibně, bohužel se od základny ozval pověstný zvuk cinkajícího nařadí a kluci si svým časem 21.55 vytvořili svůj osobní rekord se spadeným košem. Nicméně…smůlu si kluci snad vybrali a za týden na domácí půdě určitě zazáří. Vrbětickou trať pokořilo mužstvo z Nevcehle s časem 16.85, čímž už teď potvrdili vítězství extraligy. Jako druhý skončil Žernovník s časem 16.93 a na třetím místě se umístili domácí Vrbětice s časem 16.96. „To umíme taky – na 2B ;)“ se ozvalo odněkud zpod červeného stánku….

V kategorii ženy zvítězili hasičky z Nevcehle 16.85, druhé skončili ženy z Olší s časem 17.76 a třetí místo patří týmu z Vitiněvsi 17.77.

 

Soutěž byla velice dobře zorganizovaná, občerstvení můžeme jen pochválit – výborný těstovinový salát, guláš, mufiny ke kávě,…poklona obsluze v Pentagonu (nápojový stánek). Před nástupem celý areál slavil s muži z Nevcehle jejich zasloužené vítězství a my jsme viděli během celé soutěže super útoky a zase se máme co učit. 

 

Zpět k naší základně v Tučapech jsme dorazili k večerním hodinám, přičemž jsme si po cestě domů v našem novém klimatizovaném (klimatizace funguje, ale není vyvedená do zadní „kabiny“ – pozn. redakce :D ) vozidle poslechli přednášku o krásách naší země, historické povídání o tažení mamutů údolími a absolvovali jsme i zastávku v Brankovicích na fotbale mužů  Kroužek proti Brankovicím.

 

 Slovem na závěr nemůžu říct nic jiného, než že jsme krásnou letní neděli nemohli strávil lépe. Jako vždy jsme si užili spoustu legrace a zažili něco nového. Věřím, že si kluci smůlu vybrali a na domácí půdě se předvedou v nejlepším světle a za rok ve Vrběticích nebo na jiné extraligové soutěži opravdu předvedou, jak se běhá  na vyškovsku.

 

 

 

 

Michaela Brandýsová alias "Mišugela"