Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hostěrádky - Rešov - noční soutěž na 2B

 

Hostěrádky-Rešov 18.5.2013 – noční soutěž na 2B

V sobotu 18.5. 2013 se uskutečnil již IX.ročník noční soutěže,tentokrát o putovní pohár „ Memoriál mjr. Jana Červinky“ v Hostěrádkách-Rešově. 

Na tuto noční soutěž jsme se jako obvykle velmi těšili. Začátek celého zápolení byl ve 21:00hod.

Tučapští hasiči byli u zbrojnice nastoupení k odjezdu již v 19.30 a netrpělivě očekávali opožděnce. Dokonce nás překvapila až nečekaná účast nejen obou závodních družstev, ale i fanoušků a příznivců. Byla tudíž nutná automobilová posila. Náš Ford tranzit opravdu nestačil. Nechyběly ani obvyklé zmatky před odjezdem. Nejen, že se počítalo, kolik se nás kam a do jakého auta vleze, ale také se muselo domluvit, kdo bude řídit druhý vůz a koho budeme ještě  nabírat po cestě do Hostěrádek.Odjezd se opravdu (k neuvěření) uskutečnil včas, a to ve 20.00hod.

p5180221.jpgPo vyložení závodního materiálu a zaujmutí vhodného sledovacího místa byl vyhlášen slavností nástup a také při této příležitosti byla vyhlášena minuta ticha za pana mjr. Jana Červinku.

Jako první se na start postavilo družstvo domácích borců, kterým se podařilo sestříknout terče v krásném čase 17.32. Borci z Tučap „A“ se na start postavili jako 7. v pořadí. Místo našeho „nenahraditelného“ a jediného rozdělovače Pepy Babyráda se na start postavil Kája Grošek – proudař a exrozdělovač ;) který prohlásil, že je to jako jízda na kole, což se nezapomíná. Měl pravdu, protože Tučapy „A“ docílily vinikajícího času 16.17, přičemž první proud byl sražen v čase 16.13. Téměř totožné sražení terčů nám všem udělalo velikou radost. Vítězství bylo na dosah. Netrpělivě jsme čekali i na naše druhé mužstvo Tučapy „B“. Bohužel, po chybě levého proudaře, inkasovalo NP. A tak větší nerpělivost nám způsobovaly ostatní družstva, mezi které patřily například: Starý Lískovec – sport (16.59), Mělčany (16.71), Ratíškovice (17.04), Mokrá, Topolany, Tvarožná,…

Štěstěna při Tučapech však dnes stála a putovní pohár jsme si po letech znovu odvezli domů. Mezi ženami vyhrálo družstvo z Ivanovic na Hané (19.16). Krásné slavnostní vyhlášení provázela nejen dobrá hudba a radost, ale i úžasná atmosféra.

p5190298.jpg

Protože jsem byla pro dnešní večer druhý řidič nemůžu nepopsat nepopsatelnou cestu domů. Moje posádka ve složení tučapského trenéra a pro dnešní den i rozhodčího na kádi Radka, dále našeho Štístka Verče a v neposlední řadě Simče s Jarkem byla opravdu nepřekonatelná. Snažila se moji velice klidnou povahu rozhodit, ale zachránilo mě rádio a tlačítko volume. Hudební výběr se jim opravdu nezamlouval, ale měli smůlu. Říká se, že jezdím jako … příkladný řidič, nicméně Simča se pro všechny případy poutala. Ať chtěli nebo ne v pořádku jsem je dovezla domů kolem jedné hodiny ranní.

p5190296.jpgCo říci na závěr? Snad při tučapských hasičích bude štěstí stát i nadále a dobrá nálada vydrží s ním.

                    

 

 

                                  Michaela Brandýsová alias Mišugela